Ιστορική δήλωση Ακκιντζί

Ιστορική δήλωση Ακκιντζί: για πρώτη φορά η τ/κ πλευρά τάσσεται και δημόσια υπέρ της κατάργησης της Συνθήκης Εγγυήσεων. Μέχρι χτες ξέραμε από τον ΟΗΕ ότι αυτή τη θέση την κατέθετε στο τραπέζι των συνομιλιών αλλά απόφευγε να την δηλώσει δημόσια. Σύμφωνα με το πλαίσιο Γκουτέρες απομένει το ζήτημα της Συνθήκης Συμμαχίας (ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ) για να συζητηθεί σε επίπεδο πρωθυπουργών Ελλάδας-Τουρκίας.

enter image description here

4 του Απρίλη: Μνημόσυνο Κωστή Αχνιώτη

Tο καλλύττερο μνημόσυνο για τον Κωστή Αχνιώτη, που έφυεν πέρσι στες 4 του Απρίλη, εν μια γιορτή στη νεκρή ζώνη. Θυμούμαστε τον Κωστή καθώς γιορτάζουμε ούλλες τες μικρές τζαι μεγάλες νίκες ενάντια στη διχοτόμηση, την Τρίτη το απόγευμα η ώρα πέντε στη νεκρή ζώνη Λήδρας -Λοκματζί στην δράση που οργανώνει η Πλατφόρμα Ε/κ και Τ/κ εκπαιδευτικών «Ενωμένη Κύπρος» για την 10η επέτειο της διάνοιξης του οδοφράγματος. https://www.facebook.com/events/2009968695889455/

Ο Κωστής Αχνιώτης, ο αγωνιστής της κυπριακής ανεξαρτησίας και θεωρητικός της κυπριακής συνείδησης, ακτιβιστής της αριστεράς και πρωταγωνιστής του κινήματος ειρήνης και επανένωσης. Ο Κωστής σε όλη του την πορεία υπήρξε ένας ενσυνείδητος επαναστάτης που έβλεπε τα υπόγεια κοινωνικά ρεύματα και προσπαθούσε πάντα να εκφράσει με λόγια και πράξεις την δύναμη που κουβαλούσαν κόντρα στην κατεστημένη εξουσία. Με στρατηγική σκέψη και επιμονή, έσπρωχνε τα πράγματα πάντα ένα βήμα μπροστά. Στη πολιτική, δημοσιογραφική και εκπαιδευτική του πορεία άνοιξε δρόμους και υπήρξε παράδειγμα για τις επόμενες γενιές των ακτιβιστών του ευρύτερου ριζοσπαστικού χώρου. Γνήσιος, λαϊκός και πρόσχαρος, ευφυής και ανιδιοτελής, ο Κωστής με την προσωπικότητα και την σκέψη του κέρδιζε τον σεβασμό και την εκτίμηση όσων τoν συναντούσαν. Ασυμβίβαστος και οραματιστής, πάντοτε όμως προσγειωμένος στην πραγματικότητα και τους όρους της και σπρώχνοντας με υπομονή τα όρια, γράφοντας, διαδηλώνοντας και χορεύοντας στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας και σε όλες τις νεκρές ζώνες της ζωής.

enter image description here