Πινόκιο

Βεβαίως λύση ομοσπονδίας, βεβαίως επανένωση με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους. Αλλά όι τζιαι να θέλουν ισότιμο ρόλο τζιαι λόγο στο κράτος μας.... Νικολάκη, φάε τη σκόνη μου:)

enter image description here

Ανοιχτή εκδήλωση "Η Αριστερά μπροστά στην επανένωση και μπροστά στη διχοτόμηση"

enter image description hereΩς Αριστερά οφείλουμε να συζητήσουμε όχι μόνο την προοπτική της επανένωσης για την οποία συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε αλλά και τη στάση μας μπροστά στην πιθανότητα της διχοτόμησης, ιδιαίτερα εν όψει της προδιαγραφόμενης αποτυχίας ή και πιθανής κατάρρευσης της υφιστάμενης ειρηνευτικής διαδικασίας.

Καθώς αυξάνεται η ένταση σε σχέση με τα ενεργειακά και μαζί της και οι εθνικιστικές κραυγές είναι σημαντικό όχι μόνο να συζητήσουμε τα δεδομένα αλλά και να οργανώσουμε τη δράση μας το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα την στιγμή που πυκνώνουν οι αναφορές ότι η ε/κ ηγεσία ή μεγάλη μερίδα της φλερτάρει, ανοιχτά πλέον, με τη λογική μιας συμφωνημένης διχοτόμησης.

Πως μπορούμε να παρέμβουμε ουσιαστικά στο πολιτικό πεδίο προς όφελος της ειρήνης; Σε ποιες κατεύθυνσεις μπορεί να κινηθεί η συνεργασία μας με συντρόφους/ισσες από την τ/κ κοινότητα το επόμενο διάστημα; Πως μπορούμε να συνδέσουμε τον αγώνα ενάντια στον εθνικισμό με την πάλη ενάντια στη λιτότητα; Πως μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανό το πρόταγμα της επανένωσης απο τα κάτω σε συνθήκες τροχιοδρόμησης και εμπέδωσης της διχοτομικής λογικής;

Σύντομες τοποθετήσεις από τους: Γρηγορη Ιωαννου [Αριστερή Κινηση - Θέλουμεν Ομοσπονδία] Σάμο Σαμουήλ [Γρανάζι] Θα ακολουθήσει συζήτηση - συντονιστής ο Ανδρέας Ριρής

Σχέδιο Ανάν

Του Αναστασιάδη το 2004 εκτυπούσεν του την πόρτα η Ιστορία είπεν μας, τζιαι για αυτό εστήριξε ΝΑΙ. Σήμερα που κάθεται στην πολυθρόνα του όμως, εν πολλά αναπαυτικά για να σηκωστεί να της ανοίξει:)

Ο Χριστόφιας εψήφισεν ΌΧΙ το 2004 για να τσιμεντώσει το ΝΑΙ, αλλά τελικά εν ο Αναστασιάδης του τότε ΝΑΙ που ετσιμέντωσεν την διχοτόμηση σήμερα. Όσον μας αφορά εμάς, τα πράματα εν απλά: κανένας συμβιβασμός με το στάτους κβο, κανένα βόλεμα με την διχοτόμηση. Αγώνας να σπάσει το τείχος, αγώνας για την επανένωση της χώρας.

enter image description here

Ο θεσμός του Εθνικού Συμβουλίου

Kαι να μην ξεχνιόμαστε: Ο θεσμός του Εθνικού Συμβουλίου είναι αναχρονιστικός και αναποτελεσματικός. Η δημοκρατική διακυβέρνηση προϋποθέτει κυβέρνηση και αντιπολίτευση: η κυβέρνηση έχει την ευθύνη των πολιτικών της σχεδιασμών με βάση τις προγραμματικές αρχές που οδήγησαν στην εκλογή της από το λαό. Το Εθνικό Συμβούλιο οδηγεί σε συμβιβασμούς τέτοιους που η πολιτική γραμμή να νοθεύεται και να καθίσταται αναποτελεσματική. Το Εθνικό Συμβούλιο λειτούργησε για δεκαετίες ως τροχοπέδη στη λύση και ως εφαλτήριο πολιτικής για εσωτερική κατανάλωση.

Διαχρονική θέση της πέραν του ΑΚΕΛ Αριστεράς όπως κωδικοποιήθηκε το 2012 από την ΕΡΑΣ.